SCHETSEN

Vriendin A. en jij staan vroeger op, zitten om 8.00 uur klaar voor ontvangst. Maar wachten duurt lang. Om negen uur nog geen monteur, om tien uur ook nog niet en om elf uur ook niet. Je gelooft er al niet meer in, stelt voor dat je boodschappen gaat doen - want dat moet gebeuren - en dat vriendin A. thuisblijft voor als er toch nog een monteur komt. Dat is goed. Je maakt een boodschappenlijstje, haalt de roltas te voorschijn, trekt je jas aan en dan gaat de bel van de videofoon: de monteur!

Korte tijd later is hij boven, groet in tegenstelling tot eerder zijn collega vriendelijk, laat zich door je voorgaan naar de ketelkast en gaat voortvarend aan de slag. Maar als de nieuwe ontbrander - of zoiets – is geïnstalleerd wil de ketel niet opstarten.

Hij belt met de leverancier, krijgt met de verkregen informatie de ketel wel weer aan de gang en zegt dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de boel zo in orde is maar dat je natuurlijk altijd kan bellen als er toch weer problemen zijn. Hopelijk niet. Nee, hopelijk niet. Prettige dag verder. Insgelijks.

Je gaat boodschappen doen. Alleen. Vriendin A. blijft ook nu toch maar thuis.

25. apr, 2022

7

Nieuwe reacties

07.11 | 15:53

Meesterlijk bedacht!