SCHETSEN

 

Af en toe kom je een bekende tegen die je al een tijdje niet hebt gezien. Na de begroeting volgt dan niet zelden de vraag of je nog schrijft. De vraag of je nog ademt zou voor jou op hetzelfde neerkomen. En je weet vaak wel zeker dat je hem of haar hebt verteld van je website en dat je daar regelmatig op publiceert. Soms weet je zelfs dat hij of zij te kennen heeft gegeven de berichten erover niet meer te willen ontvangen. Maar dan toch die vraag!

 

Ook als hij of zij niet op de verzendlijst staat, zou bij werkelijke belangstelling de website zo nu en dan eens openen en bekijken voldoen om de vraag overbodig te maken. Maar in plaats van balorig te antwoorden dat je tegenwoordig liever sjoelt, antwoord je braaf inderdaad nog te schrijven. En als je dan toevallig, zoals nu, pas een nieuw boek hebt gepubliceerd, zeg je dat er om het gesprek gaande te houden ook maar bij.

 

Goh, een nieuw boek, hoe heet het, waar gaat het over? En ook dat vertel je dan braaf. Nou, het boek gaan ze zeker kopen, hoor. Wat vrijwel zeker niet zal worden gedaan. Maar bij een volgende ontmoeting natuurlijk wel weer vragen of je nog schrijft. Nee, je sjoelt tegenwoordig dus, nou goed!

Over een nieuw boek gesproken: de bundel FABELS VAN VERLANGEN is te bestellen bij uitgeverij Boekscout of via de boekhandel. Je bent gek als je het doet maar nog gekker als je het niet doet. Dus de keuze is niet moeilijk.

 

10. jan, 2022

6

Nieuwe reacties

07.11 | 15:53

Meesterlijk bedacht!