SCHETSEN

In een kille oktober- of novemberavond liepen ze over een donker en vrijwel verlaten Place du Panthéon.

Hij vertelde van de keer dat hij in de Amsterdamse Voetboogstraat een zak patat had gekocht bij het Vlaams friethuis aldaar en ermee aan de overkant op een bordestrap eens goed voor was gaan zitten.

Tenminste, dat dacht hij, maar na een paar frieten tot zich te hebben genomen, viel er precies in de zak met het begerenswaardige een spetterende plens smurrie. Verschrikt keek hij op en zag dat hij onder een uithangbord zat met daarop een duif die hem een even ongewenste als onsmakelijke patat met had bezorgd: merde!

Zij kreeg er de slappe lach door en stak hem aan. Wellicht mede door de wijn die ze hadden gedronken, maar veel was dat niet toch niet geweest.Voor het pand waar de toenmalige burgermeester van Parijs woonde, bleef een op wacht staande politieman strak voor zich uit staren. Maar misschien was hij achter die professionele façade wel jaloers op die twee jolige toeristen, op weg naar een gezellig café aan het nabijgelegen Place de la Contrescarpe of naar een warm hotel, terwijl hij daar moest blijven staan kleumen. Ook merde, maar niet van een duif.

Nieuwe reacties

07.11 | 15:53

Meesterlijk bedacht!