SCHETSEN

Vriendin A. en ik zitten in het restaurant van de Hortus Botanicus. Buiten afwisselend regen en zon. Als dat laatste het geval is, valt er een prachtig licht door het laat zomerse groen van de natte bomen.

Achter mij, voor vriendin A. zichtbaar maar voor mij alleen hoorbaar, halen twee vrouwen vakantieherinneringen op. Het valt me op dat een van de twee vrouwen bij vrijwel alle bestemmingen die aan de orde komen vermeldt dat zij daar toen ziek was of bezig was het te worden. Ik maak vriendin A. erop attent en dan luisteren we beiden.

De één heeft een groepsreis door Zuid-Duitsland gemaakt? Oh, dat heeft de ander ook eens gedaan maar wat was ze toen ziek. Vorig jaar was de één in Frankrijk op vakantie. Oh, daar is de ander ook geweest maar ze was toen helemaal niet in orde. De één heeft ooit een reis door Zuid-Afrika gemaakt en daar olifanten in het wild zien baden, wat ze erg ontroerend vond. Dat heeft de ander een paar jaar geleden ook gedaan, maar ze heeft toen vrijwel niets gezien doordat ze steeds wagenziek was.

Vriendin A. krijgt er de slappe lach door en steekt mij aan. Gelukkig weten de vrouwen, als ze het al opmerken, niet waarom we lachen. 

16. nov, 2015

3

Nieuwe reacties

07.11 | 15:53

Meesterlijk bedacht!