SCHETSEN

Lezen en wandelen. Gelukkig is het mooi weer. Maar het lopen gaat vriendin A. moeilijker af dan anders doordat ze de dag ervoor is gevallen.

 

Ze had zich juist blij uitgelaten over de bloeiende narcissen en krokussen in de grasperken toen ze om onverklaarbare reden viel. Een man met een kind op de fiets stopte en hielp haar samen met jou overeind. Het kind, een meisje, keek verlegen toe. Een vrouw riep vanaf een balkon of het weer ging; ze was geschrokken, dacht dat vriendin A. onwel was geworden en had al met de telefoon in de hand had gestaan om een ambulance te bellen. Maar zo erg was het gelukkig niet. Later kreeg ze wel blauwe plekken en spierpijn.

 

’s Avonds kook je bij het licht van een schemerlamp die je met een verlengsnoer hebt aangesloten in de gang. Jullie eten er ook bij. En lezen gaat daarna ook nog wel. Uiteindelijk toch maar vroeg naar bed.

 

Zonder veel hoop probeer je de volgende ochtend eerst weer even of de probleemgroep geen probleemgroep meer is. En hoera, het beugeltje gehoorzaamt! Nog ongelovig ga je naar binnen. Maar ja hoor, het licht boven het aanrecht brandt, de ontvanger van radio en tv is aan het opstarten en de koelkast neuriet tevreden.

 

Opgelucht dek je de tafel voor het ontbijt. Vriendin A. verschijnt en is verbaasd. Alles doet het weer, hoe kan dat? Tja, vraag niet hoe het kan maar profiteer ervan.

 

 

Wordt vervolgd.

11. apr, 2022

7

Nieuwe reacties

07.11 | 15:53

Meesterlijk bedacht!