SCHETSEN

Als je klaar bent met dweilen en de ketel weer is opgestart, blijkt dat vriendin A. heeft bedoeld dat de stroom in de woonkamer, keuken en werkkamer is uitgevallen: geen licht, radio, tv, computer, vaste telefoon, wifi en koelende koelkast meer. Dat kan toch niet door het water zijn veroorzaakt, want in de daardoor getroffen ruimten doet het licht het nog wel. En ook in de hal, gang bad - en slaapkamer.

 

Je gaat naar de elektriciteitskast. Het beugeltje van de groep voor de huiskamer, keuken, werkkamer is neergeklapt en laat zich niet opklappen. Je schakelt de aardlekschakelaar uit en aan en probeert het opnieuw. Maar nee, er zal een deskundige aan te pas moeten komen.

 

Je belt de elektriciteitsmaatschappij. Mobiel natuurlijk. De man die je aan de telefoon krijgt, zegt dat de stroomleverantie in orde is, dat je immers elders wel spanning hebt, dat je de storingsdienst van de woonstichting moet bellen. Logisch, niet goed nagedacht.

 

Je belt de woonstichting en krijgt van een dame te horen dat het geen noodgeval is omdat de woning gedeeltelijk nog wel stroom heeft. Maar toch niet in de kamers met alle apparatuur en in de keuken met onder andere de koelkast! Nee, maar zo zijn nu eenmaal de regels. Je kunt morgenochtend bellen om de storing te melden. Geweldig!

 

Maar er is weer verwarming en warm water. Al blijkt het euvel met de ketel niet verholpen, die blijft zo nu en dan in storing schieten. Gelukkig is hij dan telkens wel weer te op te starten. Het bijvullen was dus waarschijnlijk helemaal niet nodig geweest en de waterige bedoening die er het gevolg van was dan al helemaal niet. Maar er moet natuurlijk wel naar gekeken worden. Gekeken en meer dan dat. Af en toe probeer je of de neerslachtige groep weer is op te beuren. Maar tevergeefs. Morgen bellen en er nu het beste van maken.

 

 

Wordt vervolgd

Nieuwe reacties

07.11 | 15:53

Meesterlijk bedacht!