SCHETSEN

Het plan was met de bus naar IJmuiden te gaan om daar je verjaardag te vieren. Samen met vriendin A. wilde je gaan lunchen in Grand Café Staal, op de hoek van de Lange Nieuwstraat en Plein 1945. Dat is bij het stadhuis van Velsen en op steenworp afstand van je geboorte plek, waar op 22 december 1943 omstreeks 15.00 uur de kogels van een luchtgevecht je om de verse oren vlogen.

Je geboortehuis is kort daarna door de Duitsers om strategische redenen afgebroken, maar de plek is er natuurlijk nog wel. Daar staat nu, in een in de jaren vijftig gebouwd rijtje, een ander huis.

Het zou een lunch zijn geworden omdat dineren door de coronamaatregelen niet kon. Maar nu is door de nieuwe lockdown een restaurant bezoek helemaal niet meer mogelijk. Je overwoog nog dan maar een paar dagen naar Parijs te gaan, waar de restaurants wel open zijn, maar dat bleek door noodzakelijke medische afspraken te ingewikkeld. Dus gaat het feest niet door.

En op 24 december verschijnt je nieuwe poëziebundel Fabels van Verlangen. Maar die heb je al gelezen, komt er ook wel zonder jou en een feestelijke presentatie is niet mogelijk. Zelf zou je hem trouwens niet kopen, maar je hoopt dat veel mensen zo eigenwijs zullen zijn dat wel te doen.

20. dec, 2021

6

Nieuwe reacties

07.11 | 15:53

Meesterlijk bedacht!