SCHETSEN

Vriendin A. heeft je gevraagd december postzegels te kopen. Zij verstuurt ieder jaar een respectabel aantal kerst/ nieuwjaarskaarten en ontvangt er ook veel.

Je gaat naar de Bruna vestiging in winkelcentrum Brazilië. Het is er druk. Het verplichte mondkapje op. Een beslagen bril zodat je aanvankelijk vrijwel niets meer ziet. Als je aan de beurt bent, gaat het wel weer. Je wordt geholpen door een meisje. Of ze decemberzegels verkoopt? Dat doet ze. Hoeveel er op een vel zitten?

‘Twintig.’

‘Doe er dan maar twee.’

‘Twee?’

Je knikt. Ze opent een la, pakt er vellen uit en begint te peuteren. Je denkt dat de vellen aan elkaar kleven tot een collega zegt dat ze de zegels niet los mag verkopen.

‘Nee,’ roep je verschrikt, ‘ik bedoelde natuurlijk twee vellen.’

‘Oh,’ zegt het meisje.

Ze duwt een al wat losse zegel terug, doet twee vellen in een zakje en noemt de prijs. Je blijft vriendelijk, doet alsof het een begrijpelijk vergissing was, betaalt met pin.

Maar het idee dat je twee losse en daardoor al gauw vrijwel niet meer plakkende postzegels zou willen kopen! En hoe je die dan zou moeten meenemen? Ach, waarschijnlijk was het een scholiere met een bijbaantje.

13. dec, 2021

5

Nieuwe reacties

07.11 | 15:53

Meesterlijk bedacht!