SCHETSEN

Een vroeg donkere herfstavond. Je fietst van thuis naar thuis. In een straatje tussen de Kadijken staan twee jonge vrouwen, een op de stoep links met een wit hondje en de ander op de stoep rechts, over de rijweg heen met elkaar te praten. Je fietst er tussendoor. De vrouwen beginnen te gillen, er spant iets om je voorwiel en je merkt dat het hondje wordt meegetrokken. Geschrokken rem je en stapt af.

 

Het hondje kijkt je trouwhartig aan, kan zich kennelijk niet kan voorstellen dat je kwaad in de zin had, wat natuurlijk ook geenszins het geval was. Het arme beestje stond weliswaar bij de vrouw links, maar blijkt via een rollijn te zijn verbonden met de vrouw rechts.

 

Verontschuldigingen roepend komen de vrouwen naar je toe. En bij je gekomen zegt de vrouw die de lijn hanteert, met een buitenlands accent en een om genade smekende mimiek, dat ze je echt helemaal niet heeft gezien. Je antwoordt dat je toch braaf licht voert, maar dat het gelukkig goed is afgelopen.

 

Wat de vrouwen opgelucht beamen. Niemand boos, maar dom was het natuurlijk wel. Je ontdoet je voorwiel van de lijn, spreekt het hondje even vriendelijk toe, groet de vrouwen en fietst verder.

 

19. nov, 2018

10

Nieuwe reacties

07.11 | 15:53

Meesterlijk bedacht!