SCHETSEN

In de nieuwe Scheltema is ook weer een koffiehoek. Ik bestel er een cappuccino, waar ik vervolgens erg lang op moet wachten. En als ik hem eindelijk heb, komen serveersters om de haverklap vragen of ik er misschien ook iets bij wil eten. Dat wil ik niet.

Ik heb mijn cappuccino op en ga naar de bar om te betalen. Maar dan heb ik toch buiten de waard, in dit geval de chef gerekend. Die wil dat ik weer ga zitten omdat ik de rekening gebracht moet krijgen. Braaf als ik ben doe ik dat, waarna het geruime tijd duurt voordat de serveerster een klein zwart kistje brengt waarin de rekening zit. Ik geef haar een tientje. Ze doet het in het kistje en gaat ermee naar de bar. Terugkomen met wisselgeld is er echter niet bij.

Een andere serveerster vraagt na verloop van wachten of ik misschien iets wil bestellen. Geërgerd schud ik mijn hoofd en zeg dat ik al belachelijk lang op wisselgeld wacht. Een beetje geschrokken door mijn toon gaat ze het melden. En dan komt de chef het persoonlijk brengen met een verontschuldiging voor het wachten. Welke ik genadig accepteer, want als het erop aankomt ben ik de beroerdste niet.

Ik ga op zoek naar wc’s. Die zijn volgens de infoborden niet, zoals je zou verwachten, in de buurt van de koffiehoek maar twee verdiepingen hoger. Ik neem de lift, zie op de aangegeven verdieping geen verwijzing naar wc’s, vind ze ook niet op goed geluk en klamp daarom een boekverkoper aan. Nors als blijkt waarom het gaat, verwijst die me naar een achter een uitstekende boekenkast verscholen hoek. Kennelijk vindt hij zo'n pleevraag beneden zijn waardigheid. Maar daar waarnaar hij me verwees, zijn inderdaad wc’s, en nog keurige ook.

 

 

Nieuwe reacties

07.11 | 15:53

Meesterlijk bedacht!