SCHETSEN

Hij was er vele malen. Hij was er samen met haar van toen en hij was er alleen. Hij was er langgeleden, minder langgeleden en kortelings. Hij was er soms maar even en soms lang. Hij was er toen een oorlog haar had aangerand en hij gebruikte haar voor een roman.

Hij beloofde zijn geliefde haar aan haar voor te stellen. Maar dat kwam er aanvankelijk niet van omdat het voorbij leek tussen hem en Ragusa na die roman. Dat bleek echter slechts schijn, want uiteindelijk kwam het er toch nog wel van.

En ze was weer de onweerstaanbare hoer. Haar omgeving was destijds vrijwel niet aangetast door die oorlog maar zijzelf wel: verwoeste huizen, beschadigde monumenten, gesloten en soms dichtgetimmerde hotels en restaurants. Maar nu glom haar Placa of Stradun, zo’n twintig jaar geleden vrijwel verlaten en vol dichtgesmeerde gaten van granaatinslagen, weer trots en ontving ze iedereen als vanouds.

Ongedurig, bang dat ze zijn passie niet zou begrijpen, leidde hij zijn geliefde door haar hitte en robuuste schoonheid. Er was geen jaloezie maar het duurde toch even voordat ze een trio vormden. Hij las aan zijn geliefde de passages voor uit zijn roman die zich afspeelden waar zij zaten. Zij had ze al gelezen maar was er nu zelf. Hij bedreef de liefde met Ragusa waar zij bij zat en waar ze deel aan had: Ragusa zijn liefde, zijn minnares, zijn dochter en hoer. Hij was in haar, nam haar en liet zich door haar nemen, zwom in haar zee en liet zich drogen door haar zon.

En zijn geliefde zag dat het goed was.

Nieuwe reacties

07.11 | 15:53

Meesterlijk bedacht!